Om du idag äger en relativt stor villa så kanske du tänker ekonomiskt då barnen flyttat ut och vill hyra ut en del av din bostad. Det kan vara så att det finns ingång via källaren som kan göra att det kan stängas av mellan bottenvåningen och övre planet och fixa till den delen till uthyrning.

Se till att ordna med hyreskontrakt som är gällande och som båda parter kan skriva under. Om du skulle fundera över något eller om det inte blir som du tänkt dig så kanske du får vända dig till en bostadsjurist och fråga hur du ska göra i ärendet. Det kan vara så att din hyresgäst är för högljudd och stör både ni som bor i huset men också grannar. 

Det är viktigt att det går enligt de lagar och förordningar som finns. Du kan inte ta lagen i egna händer och vräka din hyresgäst hur som helst. Genom att ta hjälp med det praktiska kring en vräkning så kan det gå enklare med en vräkning. Men det kan ju också gå mycket bra så att den dagen ni tänker sälja huset så kanske er hyresgäst är beredd att köpa ert hus.