Låna trotts betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning visar att du inte skött din ekonomi och har du tänkt ta ett lån så är detta inte jätte ra. Här ger vi tips på hur du trotts detta kan få lån.

En betalningsanmärkning kan medföra flera tråkigheter. Den kan exempelvis göra det svårt att ta bostadslån, hyra en lägenhet, ordna kreditkort eller öppna ett nytt mobilabonnemang. Har du väl fått en betalningsanmärkning så ligger denna kvar i tre år efter det att den först registrerades. Detta gäller även om du har betalad in de pengar du är skyldig.

Varför vill inte bankerna ge lån om du har en betalningsanmärkning?

Bankerna lånar ut pengar till människor dagligen och för att de skall vara säkra på att få tillbaka utlånade pengar så har de ett regelverk som hanterar hur mycket man får låna och på hur många år. Det finns också regler för hur mycket ränta banken skall ha och hur mycket du skall amortera. Dessutom finns det också regleringar kring vad som måste vara uppfyllt för att just du skall få låna pengar.

Varför har då bankerna all dessa regler? Ja dels vill de vara säkra på att de verkligen får tillbaka sitt lån inom en framtid. De vill också veta att du dels kan klara att betala ränta samtidigt som du även kan klara att amortera ner skulden. Dessutom är bankerna systemviktiga för Sverige som stat och för flera olika företag. Vi är miljoner som är beroende av bankerna och går de omkull så drar det med sig hela samhället. Detta får inte hända och därför sätter bankerna upp regler så att de inte lånar ut pengar till folk som inte kan betala tillbaka.

Låna trotts betalningsanmärkning

Har man väl fått en betalningsanmärkning så bör inte första tanken vara hur man kan låna mer pengar. Har det väl gått så långt att man missat flera påminnelser så måste man först och främst ta kontrollen över ett destruktivt ekonomiskt beteende innan man ens funderar på att låna mer. Dock finns det lägen där man kanske måste låna för att skulderna inte skall gå till kronofogden. I ett sådant läge kan man i så fall släcka branden genom att ta ett snabblån.

Dessa typer av lån kan man oftast ta utan säkerhet, man behöver inte ha jobb och hos vissa långivare så är det okey om du har betalningsanmärkning. Ett snabblån är vanligtvis ett smslån, internetlån eller mobillån och fördelen med dessa är att de alla betalas ut väldigt snabbt. Genom att ta ett sådant lån kan du akut lösa din ekonomiska situation men dock till priset av en väldigt hög ränta. Ett bostadslån får man idag lätt under 2 % ränta men tar du istället ett smslån så hamnar räntan ofta på flera hundra procent.